Horten Quiltelag

Anno 1996

            Medlemsmøter og foredrag

 

Medlemsmøtene holdes på Borre Idrettshus kl 19:00. Ta med drikke/kopp på møtene. Inngang for medlemmer er kr 20, og for ikke-medlemmer kr 30. Ta gjerne med en gjest til møtene. Ved møter der det er foredrag betaler ikke-medlemmer kr 50. Vi trekker gevinst på inngangsloddet.

Nederst  på siden er kart over hvor vi holder til.

 

Medlemsmøte 3.mars 2014

Leder Thorild ønsket 22 damer velkommen til marsmøte. Styret hadde lagt opp til et møte hvor vi skulle ha gjenbruksmarked. Medlemmene kunne enten selge, bytte eller kanskje gi bort ting eller bøker de ikke trengte lenger. Videre skulle Thorild vise oss en teknikk som heter Paper Foundation Piecing, på godt norsk det handler om å sy på papir. Kveldens tema for vis og fortell var Trekanter. Det er alltid hyggelig med vis og fortell, og morsomt å se igjen gamle tepper med trekanter i forskjellige mønstre.

Ellers ble det som vanlig servert kaker og vi hadde utlodning. En trivelig quiltekveld i mars.

Sekr. Else S. Johansen

 

Årsmøte/medlemsmøte 10.februar 2014

Leder Thorild kunne ønske 31 damer velkommen til årsmøte 10 februar. Styret syntes det var hyggelig at så mange fant veien til Borrehuset.

Vi skulle ha forskjellige aktiviteter denne kvelden , men vi startet med årsmøtet først. Det var ingen innkomne saker dette året, men styret måtte gjøre noen små endringer i vedtektene,

blant annet at vi måtte melde foreningen inn i Brønnøysund registeret, og styrets leder skal ha signaturrett.  Det var 3 av medlemmene i styret på valg Anne Bente Halvorsen, Inger Lindtvedt og Thorild Instebø, men alle tre sa seg villige til og fortsette. Styret  består da av: Leder Thorild Instebø, Sekretær Else S. Johansen, Kasserer Eva T. Øi, Styremedlem Hilde Ederklep, Styremedlem Anne Bente Halvorsen og varamedl. Inger Johanne Lindtvedt. Revisor Lill Helen Furdal. Valgkomite Carina Johansen - Nina Jønsrud - LIll Helen Furdal og Anne Marie Enghaug. Kurskomite Liz Gyland - Else Karin Christensen - Johanne Thrane- Solfrid Pedersen. Turkomite Else S. Johansen - Hege Holtar.

Det hadde vært 9 medlemsmøter , 9 styremøter, og vi hadde hatt 3 kurs i løpet av året som ble holdt på "37" i Storgt. Budsjettet ble funnet i orden og vi har kr. 278.73.53  i banken. Sommerturen 2013 hadde vi sammen med Holmestrand Quiltelag til Sverige.

Årsmøtet gikk greit og alle var fornøyde med det, så vi kunne gå videre i programmet. Styret hadde stekt vafler, 2 damer hadde bakt og vi koste oss med dette og kaffe mens vi hadde "show and tell" temaet var "log cabin" og en liten håndsømsaktivitet.Eva lærte oss å sy blåklokker. Åse i kurskomiteen opplyste om høsten kurs vil bli arrangert i oktober. Det  er mulig å melde seg på nå. Kursledere er Andre Wallenborg som har lommebok og Beryl på Quiltefryd som har stjerner i alle varianter. Dette kommer vi nærmere innpå senere.

Medlemsmøter våren 2014 blir 3. mars OBS første mandag denne måneden og 7.april første mandag på grunn av påske. 12. mai ( vanlig mandag 2. i måneden) kommer jentene fra Brokelandsheia med butikken Quilteloftet. Sommerturen vår blir iår høsttur ( sept.) og den går til Skarnes for å besøke " Silkeveven"  www.Silkeveven.no og så klart en quiltebutikk. En liten opplysning om AccuQuilt'en hvis du vil låne den ,så ring en av oss i  styret før møte. Vi sender ut kakelister som vanlig og på marsmøte skal vi ha gjenbruksmarked, så ta med ting du du har lyst til å selge stoffer , blader , bøker eller utstyr du ikke trenger mer.

Vi sees 3.mars. Vel hjem ønsket leder Thorild

 

Medlemsmøte 13. januar 2014

Januarmøte i Horten Quiltelag

 

Det var skikkelig vintervær da vi hadde quiltemøte 13. januar. Denne  gangen fikk vi besøk av "Maurtua" Det var to produktive jenter som driver en litt spesiell butikk på Moss. De kjøper blant mange andre ting herreskjorter på Fretex, vasker, stryker og setter disse i stand, klipper opp og syr mange flotte ting. Vi fikk se tepper, puter, toalettmapper, ja vi kan nevne i fleng. Fretex på Moss får inn ca 8 tonn klær i uka så det var bare å velge og vrake i flotte skjorter og gardinstoffer + broderier og blonder.

Vi fikk også noen visdomsord med oss på veien hvor viktig det var med gjenbruk istedenfor å bare kjøpe nytt. Annen hver torsdag kveld hadde de åpen butikk for de som ville komme å sy og prate. Og vi på quiltelaget ble så klart invitert. De hadde også med seg en liten handsømsaktivitet og jentene sydde bokmerke. Et  kjempehyggelig besøk. Ellers var det "show and tell" deilige kaker og utlodning.

 Åse Gjessing informert om at kurskomiteen hadde 2 kursholdere klare for nye kurs i oktober, Andre Wallenborg og Beryl som jobber på Quiltefryd.

Ellers ser det ut som at det er vanskelig å få til sommertur på grunn av Kristi Himmelfart den ene helgen og pinse den andre helgen, så vi lurte på om vi kunne utsette det til høsten. Kom med tilbakemeldinger.

En annen ting vi må informere om er at marsmøtet blir en mandag tidligere en vanlig, altså første mandag i mars, for idrettshuset skulle ha noe den datoen selv.

Vi sees på februarmøtet den 10.februar. 

 

 

Julemøte 9.desember 2013

 

Formann Thorild ønsket velkommen til quiltelagets julemøte. Styret møtte tidlig denne kvelden for å forberede seg til julepynting og lage god mat. Anne Bente hadde bakt rundstykker og stor bøtekake og vi andre bidro med masse deilig pålegg.

Vi startet med " vis og fortell" denne kvelden, og det var mange som hadde med seg både nye og gamle arbeider. Senere hadde vi terninglek, og det blir alltid latter og stemning av dette. Senere spiste vi og koste oss. Åse fortalte en julefortelling og vi sang og kom i god julestemning. Vi solgte lodd, hadde gløgg og kveldens overraskelse var en hyggelig presang til alle medlemmene.

Det var ikke så mange medlemmer som kom , men vi koste oss vi som var der.

Neste møte er den 13 januar 2014 og vi får besøk av " Maurtua"

 

Sekretær E.S.Johansen

 

 

 

Medlemsmøte 11.november 2013

Denne quiltekvelden var det handlenett som sto på programmet. Styret hadde tatt med symaskiner og alt det andre som trengtes. Vi lagde 6 stasjoner med maskiner og strykebrett.De medlemmene som sydde hadde klipt ferdig stoff til nettet hjemme, Thorild tegnet og forklarte og vi gikk igang. Resten av medlemmene hadde med seg strikketøy og håndsøm og vi koste oss med kaker og kaffe underveis. Etterpå var det show and tell og utlodning. Vi planla litt sommertur og kanskje en julemesse til neste år. Året går jo så fort så det er greit å være litt tidlig ute.

Se bilder fra møtet i vårt fotogalleri.

Takk for en hyggelig kveld

Sekrt. Else S. Johansen

Medlemsmøte 14.oktober 2013

På medlemsmøtet i oktober fikk vi besøk av quiltebutikken Trådsnella som hadde tatt turen fra Lørenskog. De ble ønsket velkommen av ca 25 medlemmer som så fram til et hyggelig møte med en ny butikk. De hadde med alt det en quilter ønsker seg fra stoff til mønster, bøker og andre ting som er helt nødvendige i en quilters liv. Vi fikk innføring i å sy rundt papp i mange fasonger, nye nåler og tråd som passet til dette. Medlemmene handlet og koste seg med på denne årstiden masse nye julestoffer.

Så var det kaffe og kaker, show and tell, og Hilde Ederklep fortalte om hva vi skulle gjøre på novembermøtet. Styret tar med symaskiner og det vi trenger for å lage stoffnett, og det er handlenett til bruk istedenfor bæreposer i plast. Vi lager en produksjonslinje på seks stasjoner, medlemmene tar med stoff ( gjerne et kraftig stoff)

og så syr vi. Nettet blir ferdig ca 46 ganger 51 cm. Hilde snakket også om websiden vår, og oppfordret medlemmene til å komme med innspill og om hvordan styret skulle gjøre siden bedre. Til slutt hadde vi vår tradisjonelle utlodning og så var det vel hjem

Trådsnella-damene fikk roser for hyggelig besøk og de var veldig fornøyd med handelen.

 

sekr. Else Smørsteen Johansen

 

Medlemsmøte 9.september 2013

Formann Thorild ønsket 37 ivrige quiltedamer velkommen til møte. 

Hovedsaker denne kvelden var et spennende foredrag med Helle Løvenskiold og presentasjon av styrets overraskelse: Nylig innkjøpt: Accu Quilt Go. 

Se bildene fra kveldens møte i galleriet!

Denne gangen hadde vi fått besøk av quilter og forfatter Helle Løvenskiold.Hun skulle ha et inspirasjonsforedrag for oss, og jammen ble vi inspirert. For ei dame, hun snakket både på inn- og utpust med lun humor om sine quiltearbeider og sitt quilteliv. En sprudlende dame som underholdt i en og en halv time.

Helle hadde følgende råd til oss:

1. Vi syr det vi trives med,

 2. Vi gjør det vi syns er koselig.

3. Ikke konkurrere med andre.

Thorild takket og overrakte blomster og vi ble kjent med en quilter som skal holde kurs for oss i oktober.

Så var det tid for kaffe og kaker og en titt på Helles arbeider.

8 av medlemmene hadde i løpet av våren vært med på en runde med " Round Robin"og disse arbeidene ble vist fram.

Som vanlig var det "show and tell" og jentene i quiltelaget er produktive. Vi var spesielt imponerte over Bente sitt teppe som var sydd på papir.

Så var det tid for kveldens overraskelse. Kasserer Eva syntes her tidligere i sommer at vi hadde mye penger på konto og det ville hun bruke på medlemmene.

Styret ble enige om at siden vi hadde hatt en billig sommertur, gikk vi til innkjøp av en "Accu quilt G0" og sammen med den mange flotte maler og mønstre som medlemmene kan låne med seg hjem. Denne maskinen kan stanse ut stoff/papir i en rekke former, og gir oss mulighet til å lage tepper i rekordfart og vi slipper kjedelig klipping/skjæring. La oss se mange flotte quilter fra medlemmene etter hvert! 

Vi har lagd noen regler rundt dette. Quiltelaget kjøper inn matter for salg for de som ønsker det.

Da vil jeg bare takke for et kjempehyggelig møte med flotte quiltedamer.

Sekretær

Else Smørsteen Johansen

 

Medlemsmøte 6.april 2013

Medlemsmøte 8 april

 

Thorild ønsket 19 damer velkommen til aprilmøte. Vi i styret ønsker oss flere på møtene, men april er en travel tid så vi som var der koste oss med flotte bilder fra NQF;s årsmøte i Sarpsborg. Thorild hadde tatt mange bilder både fra butikkene og utstillingen. Vi hadde terninglek og stemningen er alltid stor og lydnivået høyt. Noen vinner flere gevinster og andre vinner ingenting, men ingen sure miner. Det var siste runde med "round robin" og vi gleder oss til framsyning til høsten.

Det var påmelding til sommertur som skal være "ut i det blå tur" sammen med Holmestrand Quiltelag 1.juni.

Neste møte er mandag 13. mai og da håper vi på noen flere innmeldte til turen.

Det er bare å ta kontakt med Else S. Johansen eller Hege Holtar.

Ellers var det kaker og kaffe og fine stoffer som var til utlodningen.

Informasjon om hva som skal skje til høsten, 9 sept. foredrag med Helle Løvenskiold,

Kurshelg 12 og 13 oktober, 14 oktober kommer butikken "Trådsnella" 11 November Solveig Nerhus holder foredrag og julemøte i desember 9 des.

Det er fremdeles ledige plasser på et kurs.

Takk for en fin kveld fra oss i styret

 

Else Smørsteen Johansen

 

Medlemsmøte 11.mars 2013

  

Presentasjon av nytt styre

Eva T. Øi    kasserer

Else S. Johansen sekretær

Hilde Ederklep IT ansvarlig web side og facebook side

Anne Bente Halvorsen styremedl.

Inger Johanne Lindtvedt Styremedlem

Thorild Instebø Leder

 

Leder ønsket 32 damer velkommen til møte i Horten Quiltelag.

Denne kvelden skulle vi ha besøk av Grethe Johannesen som skulle vise fram sine ull og silkearbeider.

Hun jobber med farging og trykking på stoffer. En allsidig dame som driver med mange forskjellige teknikker, og som syr patchwork.

Hun hadde mye for salg og quiltedamene lot seg ikke be, de åpnet lommebøkene og handlet flittig.

Vi hadde også besøk av Vigdis Varlo som hadde med en mengde stoff fra butikken sin som hun har bestemt seg for å legge ned.

Hun hadde braksalg på stoff , og damene handlet gladelig.

Så var det pause med kaffe og kaker samtidig som vi solgte lodd. Og vi hadde mange fine stoffgevinster som vi kjøpte hos Vigdis.

Vi holder også på med 2 grupper som syr " Round Robin"

Kurskomiteen ved Åse Gjessing jobber med høstens kurs, og turkomiteen ved Else S.Johansen informerte om sommerens blåtur

sammen med Holmestrand Quiltelag.

Helga 16 og 17 mars er NQF`s årsmøte i Sarpsborg, og flere av damene drar dit for å kose seg og kikke på utstillinger og andre ting.

Så var det show and tell og ordet fritt.

Nina Theodorsen minner om sylørdag 16. mars

Thorild minnet om neste møte og ønsket alle vel hjem.

 

Else Smørsteen Johansen

 

 

Års- og medlemsmøte 11.02.2013

 

29 medlemmer var til stede på Borre Idrettshus.

Lill Helen Furdal ble valgt til å lede årsmøtet. Innkalling og dagsorden ble godkjent. Nina Theodorsen og Åse Gjessing ble valgt til å undertegne en.

Vedtektene ble rettet opp til min. 4 medlemmer til styret og paragrafen om biblioteket fjernet.

Årsberetningen ble lest av Anne Marie Enghaug og ble godkjent.

Regnskap og budsjett ble lest av Lill Helen Furdal og ble godkjent.

Det var ingen innkommende saker.

Valg: Anne Lise Borlaug Hagen leste valgkomiteens innstilling.

5 stykker var på valg:

Leder: Karina Johansen, kasserer Lill Helen Furdal, styremedlem Nina Jønsrud, revisor: Eva Øi, sekretær: Anne Marie Enghaug.

Styret konstituerer seg selv på første styremøte etter årsmøte.

Det nye styret ble:

Leder:                                                            1 år

Kasserer: Eva Øi                                           2 år

Sekretær:                                                      2 år

Styremedlem: Thorild Instebø                     2 år

Styremedlem: Else Smørsteen Johansen     2 år

Styremedlem: Anne Bente Halvorsen         1 år

Varamedlem: Inger Johanne Lindtvedt       1 år

Varamedlem: Hilde Ederklep                      1 år

Revisor: Lill Helen Furdal                             1 år

Valgkomite 2013-2014:

Lill Helen Furdal, Nina Jønsrud, Karina Johansen og Anne Marie Enghaug.

Kurskomite 2013-2014:

Åse Gjessing, Yvonne Dahl, Solveig Nerhus og Bente Alexandersen.

Turkomite 2013- 2014:

Else Smørsteen Johansen og Hege Holtar.

Lill Helen Furdal delte ut gaver til de som hadde vært i komiteer og styret. 

 

 

 

 

Karina Johansen ledet møtet når vi var ferdige med årsmøtesaker.

Kaktus Quilts var der med mange fine stoffer og mønster og ble ønsket velkommen av Karina.

Det var vis og fortell og som vanlig fikk vi se mye fint.

Karina ønsket kveldens foredragsholder Åse Wivestad fra Horten bibliotek velkommen.

Før foredraget var det en pause med kaffe og deilige kaker. Anne Bente hadde bakt en flott bløtkake, tusen takk!! Det var også loddsalg i pausen.

Åse fortalte om kursene vi skal ha 12-13 oktober, det er fremdeles noen ledige plasser.

Thorild Instebø skal også ha kurs 9-10 mars, «flettede bølger».

Så var det tid for Åse fra biblioteket, hun pratet varmt om jobben sin og hadde med en liste til oss med bøker hun fortalte om. Her var alt fra spennende krim, humor, diktsamling og mye mer. De skaffer bøker fra hele landet og utlandet om det er noe de ikke har, utvidet åpningstider har de også fått.

Karina overrakte henne en blomst og takket for et inspirerende foredrag.

Under ordet fritt ble det minnet om årsmøte til Quilteforbundet i Sarpsborg. 15-17 mars.

To grupper til «Round Robin» ble det også. Else, Karen, Karina og Solveig en gruppe og Thorild, Eva, Anne Lise og Anne Marie en gruppe.

Nina minnet om neste sylørdag som er 16. mars.

Så var det loddtrekning og mange glade sydamer fikk med seg gevinster hjem.

Karina takket for året som har gått og ønsket det nye styret lykke til.

Så ønsket hun alle vel hjem.

Horten 11.02.2013

Anne Marie Enghaug

Sekretær

Medlemsmøte 14.01.2013

Leder Karina Johansen ønsket velkommen til første møte i 2013.

Det var besøk fra LappeLisas Quiltestue og mange var møtt opp på en kald januarkveld. Lise fortalte om ulike typer vatt og sytråd.  Hun hadde med sin venninne Maren og vi fikk se flere av de flotte teppene de hadde sydd. Flere tips fikk vi også med oss bl.a. hvis tråden ryker ofte på maskinen så fukt tråden med en våt klut og putt den i en plastikkpose og legg den i fryseren noen dager, den blir som ny!!

De hadde med varer fra butikken og mange dro kortet flittig.

Vis og fortell var det også og mange medlemmer viste frem flotte arbeider de hadde jobbet med i vinter.

Åse Gjessing fortalte litt om kurs som skal være til høsten, Helle Løvenskjold med hjerteteppe og Ragnhild Kjenne med søm med vannoppløslig plast, to spennende kurs. Det blir lagt ut på vår hjemmeside med mer informasjon om påmelding, hvor og når og pris på kurset.

Det var også påmelding til kurs i mars med Thorild  Instebø som skal ha kurs i flettede bølger.

«Round Robin» starter på neste møte.

Liv W. Andersen fra valgkomiteen fortalte at de hadde fått nye medlemmer til valg på neste møte som er årsmøte.

Under ordet fritt sa Karina Johansen hun hadde fått spørsmål fra Holmestrand Quiltelag om vi ville være med på tur da de har jubileum, det vil bli tatt opp senere på et møte.

Nina Theodorsen minnet om sylørdag den 19.januar.

Ellen Hansen fortalte om kurs Husfliden skal ha rundt om i hele fylket.

Så var det pause med loddsalg, kakebakerne hadde sørget for kaker.

Etter loddtrekking ønsket leder alle vel hjem og velkommen til årsmøtet i februar.

14.01.2013

Anne Marie Enghaug

Sekretær

Medlemsmøte 10.12.2012

Leder Karina Johansen ønsket alle velkommen til årets siste medlemsmøte.

Det ble servert grøt, saft og gløgg og alle spiste og koste seg mens Ellen Hansen fortalte og viste bilder fra Houston.

Vi hadde pakkelek med terninger og det ble mye latter og moro.

Hortens nye quiltebutikk «Kaktus quilt» var der og Liz Gyland viste oss litt av det hun har i den spennende butikken sin.

Mange viste frem julegavene de hadde sydd når det var tid for «vis og fortell».

Flotte julegaver under treet i år. To medlemmer hadde sydd/ strikket fine engler.

Åse Gjessing i kurskomiteen bestiller plass i Storgata 37 til neste års kurs.  

Anne Lise Hagen i valgkomiteen minnet om valget som nærmer seg og Lill Helen Furdal sa litt om det å være kasserer.

«round Robin» ble utsatt til januarmøtet, siste frist!

Vi fikk tid til en pause med kaffe og kaker, takk til bakerne, loddsalg med fine gevinster var det også!

Til neste møte som er 14.01.13 kommer Lappelises quiltestue på besøk.

Karina Johansen ønsket alle en god jul og godt nytt år og vel hjem.

GOD JULJ

10.12.13

Anne Marie Enghaug

Sekretær

 

Medlemsmote 12.11.12

Karina Johansen ledet møte og ønsket alle velkommen, spesielt kveldens gjester Bente og Tove fra Quilteloftet som fortalte om fremgangsmåten på sine store flotte tepper og løpere som de viste frem. Vi fikk også innføring i bruk av linjaler som var brukt. De fikk overrakt hver sin blomst av Karina Johansen som takk for foredraget.

Det ble vist arbeider fra høstens kurser som var fletteteknikk med Thorild Instebø og frihåndsquilting med Hanne Asplin Firman. Mange var interessert i kurs til våren med fletteteknikk.

Solfrid Pedersen fortalte fra quiltefestival i Houston som var en stor opplevelse med mange butikker og utstillinger, noen deltok også på kurs så nå venter vi i spenning på resultatene.

Liv W. Andersen ba medlemmene tenke på valget som er i februar der det trengs flere nye styremedlemmer.

Solveig Nerhus fortalte om prosjektet «round Robin» som vi håper mange vil være med på. Hun viste frem arbeider fra tidligere prosjekt og forklarte hvordan det foregår. Medlemmene ble oppfordret til å ta med en midtblokk og et par stoffbiter i en pose på neste møte.

Det var mange som hadde noe de ville vise frem når det var tid for «vis og fortell», vi fikk se tepper, løpere, høne, dukke, puter, minnequilt og mye mer. Mange ivrige «sydamer» har brukt symaskinen i høst og flere skal være med på messer før jul.

Så var det pause med kaffe og kake, loddsalg. Quilteloftet hadde med mange flotte stoffer og mønstre så flere benyttet pausen til litt innkjøp av div. stoff!

Ordet fritt: Noen av medlemmene har meldt seg på kurs i frihåndsquilting hos Lines Hobby og  Lill Helen Furdal spurte om noen var interessert for det manglet en for å sette i gang kursert. Nina Theodorsen minnet om «sylørdag» 17.11.12 i Ludvig Løvaasgate. Karina Johansen minnet om julekonkurransen som er kort.

Så var det loddtrekning og mange glade vinnere, neste møte er julemøte med grøt og terningslek, husk en innpakket gave.

Så takket leder Karina Johansen for en fin kveld og ønsket alle vel hjem.

 12.11.2012

Anne Marie Enghaug

Sekretær

Medlemsmøte 08.10.12

Karina Johansen ønsket velkommen til møtet og spesielt kveldens foredragsholder Grete Gulliksen Moe som fortalte om sin nye bok «Blått», den har hun gitt ut i samarbeid med fotograf Ingrid Skaansar, Grete G. Moe tok oss med i boken gjennom de fire årstidene og viste frem tepper, vesker, strikkede grytekluter og mye mer i blått og andre farger. Her var det masse inspirasjon. Dette er hennes 17. bok på 30år. Flere av teppene  er sydd med Marimekko-stoffer, fargerike og store mønstre.

Etter foredraget overrakte Karina henne en blomst og takket for at hun ville komme til oss.

Så var det tid for vis og fortell, flere flittige medlemmer hadde sydd ferdig julegaver, julekort og juleløper og andre arbeider som de stolt viste frem, flinke er de!!!

Vigdis var der med butikken så i pausen ble det handlet mye stoff og ander nyttige ting! Grete G. Moe signerte bøker, vi solgte lodd og spiste kake som bakerne hadde bakt.

Etter pausen fortalte Åse Gjessing om kursene vi skal ha til helgen, begge kursene er fulltegnet og vi fikk info. om litt av det som vi måtte ta med, skjøteledning, lys og strykejern er viktig.

Karina opplyste om mulig kurs til våren og vi hadde også besøk av Kaktus Quilt som kommer til Horten med ny butikk.

Julekonkurransen er i år julekort og alle som vil være med kan levere tre kort hver.

Valgkomiteen er i gang og fire medlemmer er på valg.

Til slutt var det loddtrekning med mange fine gevinster.

Så takket Karina for fremmøte og ønsket alle vel hjem.

Neste møte er 12. november.

Ref.09.10.12

Anne Marie Enghaug

 

Medlemsmøte 10.09.12

Leder Karina Johansen ønsket 27 damer velkommen til høstens første møte og spesielt kveldens foredragsholder Solveig Nerhus som fortalte om sitt quilteliv i 20 år. Hun sjarmerte oss alle med sitt smittende humør og figurer/dukker/strikket jakke/bikini og tepper fra mange år tilbake!!  Alt har hun dokumentert og tatt bilder av som hun delte med oss. Sitt første kurs var hun på i 1992 og siden har hun reist rundt i både innland og utland på utstillinger og kurser. I 1999 reiste hun til Houston og det var en stor opplevelse.

Karina overrakte Solveig en blomst og takket for at hun ville dele sitt quilteliv med oss.

Vigdis Varlo fra Quiltestua fortalte at hun etter 17 år nå legger ned sin butikk. Det er mye arbeid som er lagt ned i butikken og som de fleste av oss har besøkt gjennom årene. Lykke til videre Vigdis. Hun hadde med varer fra butikken som hun solgte og som vanlig handlet vi stoffer, nåler og mye mer!

Noen av medlemmene hadde besøkt Sandefjord quiltelag og sett båretepper som de hadde sydd og kom med forslag om at vi kan gjøre noe lignende.

Vis og fortell var det neste på programmet og mange flotte arbeider ble vist.

Så var det pause med loddsalg, kaffe og kaker mens vi kikket på alt som var sydd i sommer og for mange år siden!!

Åse Gjessing sa litt om høstens kurs. Kari Melsom sitt kurs går ut på grunn av sykdom, men Thorild Instebø stepper inn og holder et kurs i «fletteteknikk». Hanne Firman sitt kurs går som planlagt.

Karina fortalte om hobbymessa 15-16 september

Vi fikk et nytt medlem på møtet, velkommen!

Så var det loddtrekning før Karina takket for i kveld og ønsket alle vel hjem.

 

Ref.

Anne Marie Enghaug

 

Medlemsmøte 14.05.12

Tilstede 32 stykker

Leder Karina Johansen ønsket alle velkommen, spesielt Liv- Toril Kvaløyseter.

Kveldens møte var et arbeidsmøte og Liv Toril viste oss hvordan vi kan lage kort med noen stoffrester som pyntes med knapper, blonder og noen fine sting, skrive noen hyggelige ord på baksiden, sette på et frimerke og legge det i en cellofanpose. Medlemmene fikk utlevert en materialpose og mange fine kort ble lagd.

 Hege Holtar fortalte om årets sommertur som går til Hadeland Glassverk og et stopp på veien hjem hos Lille Stasjon. Vi reiser fra Horten 2. juni kl.8.30 presis. Det er fem år siden vi var der sist.

Etter pause med loddsalg var det vis og fortell og flere viste fram flotte arbeider.

Inger Theie fortalte litt fra årsmøtet i Bergen, neste året er det i Sarpsborg.

Karina Johansen sa litt om hobbymesse i Hortenshallen 15-16 september der vi skal være med.

Det var bare noen få som kunne gå i Borgertoget 17. mai så det ble bestemt at vi ikke skulle være med i år. Vi får komme sterkere tilbake neste år!

Ordet fritt: Karina (og sikkert fler) har en linjal som hun har kjøpt og ikke husker helt hvordan den skal brukes. Det kom forslag om ikke Quiltefryd kunne komme på besøk til høsten og demonstrere forskjellige linjaler og det var en god ide som vi skal prøve å få til.

Til høsten har vi mye spennende på tapetet fortalte Karina, Grete Gulliksen Moe kommer på et møte og forteller om sin nye bok. Kanskje litt om netthandel, og mye mer.

Liv - Toril fikk en flott blomst av Karina som takk for at hun ville dele noen av sine arbeider med oss.

Så var det loddtrekning med mange gevinster og lykkelige vinnere.

Karina ønsket alle en god sommer og vel hjem.

 

Ref. 14.05.2012

Anne Marie Enghaug

Medlemsmøte 16. april 2012

Leder ønsket velkommen til 42 glade sydamer og spesielt til nye besøkende.

Så ga hun ordet til gruppen som jobber med rekruttering av nye medlemmer. Solveig Nerhus presenterte kveldens gjest som var Inger Lill Skagen fra Sandefjord som har retro som sin store lidenskap! Hun holdt et morsomt og fengende foredrag om vesker, kjoler, skjørt og mye mer sydd av sengetøy, duker og gardiner pyntet med heklede brikker og knapper fra 70 tallet. Her var alle de fine blomstene i oransje , rosa, brunt og grønt med litt broderi fra en gammel duk satt sammen til flotte kjoler!! Mønster hadde hun aldri brukt og sy begynte hun med først når hun var 25 år. Hun har en syblogg: kasparasregnbue hvor hun også selger litt. 

Solveig takket henne og overrakte en blomst.

Vis og fortell var neste post på programmet og her viste medlemmene frem mange flotte arbeider.

Så var det kaffepause og loddsalg med gode kaker fra bakerne og det smakte godt.

Turkomiteen fortalte litt om sommerturen som går til Hadeland Glassverk hvor det er en utstilling av gamle brudekjoler o.l. Vi stopper hos Lille Stasjon på veien hjem. Liste til påmelding gikk rundt.

Kurskomiteen: Åse fortalte litt om høstens kurs og her var det også lister som gikk rundt til påmelding.

Ordet fritt: Nina Theodorsen anbefalte en bok om retro og minnet om «sylørdag» 21.04. på Holtan Daghjem.  Alle er velkomne.

Karina minnet om neste møte 14.05. og ønsket alle vel hjem.

Ref.16.04.2012

Anne Marie Enghaug

Medlemsmøte 12. mars 2012

Karina Johansen ledet møtet og ønsket 27 medlemmer velkommen og spesielt velkommen til foredragsholder Merete Ellingsen. Hun presenterte først det nye styret før hun ga ordet til Merete Ellingsen som ga oss en underholdende time om flere år som longarmquilter.

Quilte hadde hun gjort i ca.20 år før hun anskaffet seg en longarm etter et besøk på en messe. Hun besøker flere land i Europa og USA der hun er med på kurs og får inspirasjon. Vi fikk se en mengde flotte bilder og tepper som hun hadde med, viste og fortalte om heldekkende og custom quilting, om tett bakgrunnsquilting som får applikasjoner til å «poppe» opp og ulike typer vatt.

Merete Ellingsen har hjemmeside sy.no og åpen facebook

Karina takket for et glimrende foredrag og overleverte en blomst.

Vis og fortell var neste post på programmet og flere viste frem noe av det de hadde sydd. Mye fint fikk vi se!

Vigdis var på plass med litt av utvalget i butikken sin og vi benyttet anledningen til å handle litt.

Nå var det på tide med en kaffetår og bakerne stilte opp med deilige kaker.

Loddsalg i pausen hører også med.

Åse Gjessing hadde sydd cupcake  grytekluter til Holtan Daghjem som takk for at vi får være der og sy på lørdager, hun overrakte de til Nina Theodorsen som tok de imot på vegne av daghjemmet.

Tur og kurs

Neste post var sommerturen og i år går den til Telemark 2. juni, mer vet vi ikke enda, det blir spennende. Lister ble sendt rundt og mange skrev seg på.

Kurskomiteen er også flittige og Åse fortalte om kurs som blir 13-14 oktober 2012 i Storgt. 37. Hanne Firman skal holde kurs om frihånds quilting på maskin. Kari Melsom skal holde julekurs  med utgangspunkt i hennes bok som har mange flotte modeller. Lister ble sendt rundt og de fleste vil på kurs.

Vervegruppa har også jobbet og det får vi høre mer om på neste møte.

Ordet fritt

Karina kom med forslag om at stjerneblokkene som vi syr blir brukt til nye løpere. Det var alle enige i og mål til løper kommer på vår hjemmeside.

Det var kommet et ønske fra Torgeir Lorentzen om noen ville sy en «gardin» til en køyeseng.

Det ble også delt ut bakelister og giro på medlemskontingent 2012.

Så var det tid for loddtrekning før Karina minnet om neste møte som er 16.april hvor vi får høre om hvordan det går med facebook og andre spennende saker.

Til slutt ønsket hun alle vel hjem.

Ref.

Anne Marie Enghaug

Medlemsmøte 13. februar 2012

ÅRSMØTE 13. februar 2012 for Horten Quiltelag

 

21 medlemmer hadde funnet veien til Borre Idrettshus. Det var satt opp småbord og velfylte fruktfat som kunne nytes under møtet.

 

Årsmøtet  ble åpnet av Lill Helén Furdal. Innkallingen og dagsorden ble godkjent.

Lill Helén Furdal ble valgt til møteleder og styremedlem Anne Lise Hagen til referent.

Solveig Nerhus og Solfrid Pedersen ble valgt til å underskrive protokoll.

 

Årsberetning ble lest og godkjent.

 

Regnskap ble lest og budsjett gjennomgått av kasserer og godkjent.

 

Det var ingen innkomne saker.

 

Sak fra styret:

§4.1 Styret består av minimum 6 medlemmer, hvorav en leder. 6 medlemmer er stemmeberettiget. Leder har 2 stemmer. Forandres til: Styret består av minimum 4 medlemmer, hvorav en leder. 4 medlemmer er stemmeberettiget. Leder har 2 stemmer.

Begrunnelse: Valgkomiteen har de siste årene slitt med å finne medlemmer som ønsker å sitte i sturet. Å gå ned til minimum 4 styremedlemmer virker derfor logisk, og vil lette komiteens arbeid.

 

Dette ble vedtatt på møtet.

 

§8 Utgår.

Begrunnelse. Biblioteket har opphørt pr 31.01.12. Alle bøker er nå skjenket Horten Bibliotek/solgt på våre møter etter årsmøtebestemmelsene 2011.

 

Valg: Styret har vært arbeidsstyre, dvs ingen leder. Kasserer Lill Helén Furdal, sekretær Liv W. Andersen, styremedlemmer  Nina Jønsrud, Karina Johansen, Anne Marie Enghaug og Anne Lise Hagen.

Valgkomiteen har bestått av Hege Holtar og Bente Flaatten. Deres innstilling ble godkjent.

 

Nytt styre 2012-2013: Kasserer Lill Helén Furdal 1 år (ikke på valg), styremedlem Anne Marie Enghaug 2 år (gjenvalg), styremedlem Karina Johansen 1 år (ikke på valg), styremedlem Inger J. Lindtvedt 2 år (ny), Anne Bente Halvorsen 2 år (ny), varamedlem Nina Jønsrud 1 år (gjenvalg), revisor Eva Øi 1 år (ny).

 

Leder og sekretær blir valgt på første styremøte.

 

Valgkomite for 2012-2013: Liv Wallin Andersen og Anne Lise Hagen.

 

Før årsmøtet ble avsluttet ble det overrakt gaver til avtroppende styremedlemmer Anne Lise Hagen og Liv Wallin Andersen, og til avtroppende kurskomite Solveig Nerhus, Yvonne Dahl, Bente Alexandersen og Åse Gjessing som takk for vel utført jobb.


Medlemsmøtet ble ledet av Karina Johansen.

 

Vis og fortell – som vanlig mange flotte arbeider.

Deretter var det pause med kaker og loddsalg.

 

Under ordet fritt ble det nevnt at vi burde få oppdatert vår hjemmeside, og at en person står ansvarlig for det. Medlemmene ønsket også å lese referatet fra forrige møte der samt bilder av Vis og fortell.

 

En ønske fra et medlem var om vi kunne ha flere foredrag/minikurs siden økonomien i laget er veldig god.

 

Kurshelgen blir i år 13.-14.10.12. Åse Gjessing informerte om at allerede et kurs var booket inn med Kari Melsom. Temaet var «Det kimer nå til julefest» - planen er å sy en stjernebrikke/juletreteppe .

Deretter ble medlemmene spurt om de ønsket som kurs i håndquilting eller maskinquilting, - flertallet ønsket seg maskinquilting av f.eks. Hanne Firmann. Så kunne man arrangere et minikurs med håndquilting av Ellen Borge på et quiltemøte eller en lørdag.

 

Solveig Nerhus informerte om sin vervekampanjekomite, quiltelaget ønsker seg flere og gjerne yngre medlemmer. Et mulig stunt er satt til aprilmøtet.

 

Sommertur er også under planlegging – første helg i juni? Et forslag var besøk hos Quilteloftet.

 

Deretter var det loddtrekning med mange fine stoffpremier. Det ble også ønsket at man kunne ha også andre gevinster som trådsneller, blader og ikke bare stoff.

 

Så ble alle medlemmene ønsket vel hjem og minnet om at neste quiltemøte var 13. mars.

 

Ref 14.02.11 Anne Lise Hagen

 

Medlemsmøte 9. januar 2012

Lill Helen Furdal ledet møtet for Horten Quiltelag og ønsket 28 medlemmer velkommen til vårt 16. år som quiltelag, og spesielt velkommen til vår foredragsholder Torgeir Lorentzen.

 

Ordet ble gitt til Torgeir Lorentzen, redaktøren for Gjengangeren.

Han holdt foredrag om avisa og hvilke utfordringer den står overfor i vår digitale hverdag. Våre medievaner er endret og mange leser avis på nett. Gjennomsnittsalderen for en papiravis leser var 59,8 år! Hans mål for Gjengangeren da han tok over som redaktør for 2 år siden var å få en enda tettere kontakt mellom lesere og avisa, og gjøre den enda mer lokal. Og at opplaget har økt betraktelig betyr helt sikkert at abonnentene er fornøyde med lokalavisa vår!

Lill Helen overrakte ham en nydelig blå Hortensia som takk for flott et foredrag.

 

Neste post på programmet var Vis og fortell. Og våre flittige medlemmer hadde mye fint å vise frem denne kvelden også, noe som gir stor inspirasjon for oss alle.

 

Deretter var det pause med loddsalg og kaker.

 

Etter pausen ble de 6 siste bøkene i vårt bibliotek auksjonert ut.

 

Det ble også innlevert noen stjerneblokker på møtet.

 

Valgkomiteen sliter med å få  medlemmer til nytt styre.

 

Turkomiteen er derimot klar, Hege Holtar og Else Smørsteen Johansen.

 

Kurskomiteen består kun av Åse Gjessing. Flere medlemmer i komiteen ønskes samt forslag til kurs fra medlemmene. Kursene skal som tidligere holdes på Storgt 37.

 

Under Ordet fritt kom det et forslag om hvordan vi skal rekruttere nye medlemmer f.eks. et kurs i redesign f.eks gamle gensere ble sofaputer osv. Det ble dannet et prosjektgruppe ved Solveig Neerhus, Karen Løvvold og Hege Jonas. Hege skulle dessuten lage en Facebook profil for Quiltelaget.

 

Nina minnet oss om at det 14. januar igjen er sylørdag i Ludvig Løvaasgt fra kl 11.

Neste sylørdag deretter er 4. februar - disse sylørdagene er populære, takk til Nina.

 

Loddtrekning ble foretatt, og bakerne takket for flott innsats.

 

Det ble minnet om at neste quiltemøte 13. februar er årsmøte.

 

Lill takket så for en fin quiltekveld og ønsket alle vel hjem.

 

Ref. Anne Lise Hagen

Medlemsmote 14.01.2013

Leder Karina Johansen ønsket velkommen til første møte i 2013.

Det var besøk fra LappeLisas Quiltestue og mange var møtt opp på en kald januarkveld. Lise fortalte om ulike typer vatt og sytråd.  Hun hadde med sin venninne Maren og vi fikk se flere av de flotte teppene de hadde sydd. Flere tips fikk vi også med oss bl.a. hvis tråden ryker ofte på maskinen så fukt tråden med en våt klut og putt den i en plastikkpose og legg den i fryseren noen dager, den blir som ny!!

De hadde med varer fra butikken og mange dro kortet flittig.

Vis og fortell var det også og mange medlemmer viste frem flotte arbeider de hadde jobbet med i vinter.

Åse Gjessing fortalte litt om kurs som skal være til høsten, Helle Løvenskjold med hjerteteppe og Ragnhild Kjenne med søm med vannoppløslig plast, to spennende kurs. Det blir lagt ut på vår hjemmeside med mer informasjon om påmelding, hvor og når og pris på kurset.

Det var også påmelding til kurs i mars med Thorild  Instebø som skal ha kurs i flettede bølger.

«Round Robin» starter på neste møte.

Liv W. Andersen fra valgkomiteen fortalte at de hadde fått nye medlemmer til valg på neste møte som er årsmøte.

Under ordet fritt sa Karina Johansen hun hadde fått spørsmål fra Holmestrand Quiltelag om vi ville være med på tur da de har jubileum, det vil bli tatt opp senere på et møte.

Nina Theodorsen minnet om sylørdag den 19. januar.

Ellen Hansen fortalte om kurs husfliden skal ha rundt om i hele fylket.

Så var det pause med loddsalg, kakebakerne hadde sørget for kaker.

Etter loddtrekking ønsket leder alle vel hjem og velkommen til årsmøtet i februar.

14.01.2013

Anne Marie Enghaug

Sekretær

Medlemsmøte 14. november 2011

Vi skal sy små arbeider i redwork. Kom og lær litt om enkelt broderi for den kommende julesesongen. Dette kan benyttes ti små juegaver, til og fra-lapper, duker og ellers hva fantasien tilsier.

ÅRSMØTE og Jubileumsmøte 14. februar for Horten Quiltelag kl. 19:00 2011

Mange hadde funnet veien til Borre Idrettshus, og kom til et vakkert pyntet lokale. Det var denne gangen satt opp småbord for en intimere atmosfære.

Årsmøtet ble åpnet av leder Hege Holtar. Innkallingen og dagsorden ble godkjent. Hege Holtar ble valgt til møteleder og sekretær Liv W Andersen til referent. Unni Jalland og Nina Jønsrud ble valgt til å underskrive protokoll.

Årsberetning ble lest av sekretær og godkjent.

Regnskap ble lest og Budsjett ble gjennomgått av kasserer og godkjent.

Innkomne saker:

§5.6 Årsmøtet avgjør størrelsen på kontingenten.  § 5.7 Ved godkjennelse av saker under årsmøtet må det innhentes 2/3 flertall.

Sak fra ett medlem, utdrag: 1.) Det foreslås at man averterer i Gjengangeren igjen hvis økonomien tillater det. Begrunnelse: Risikerer å bli en lukket forening. Referat i Gjengangeren blir for internt. Styrets syn: Dette var oppe på årsmøtet 2010. Vedtak: Ikke avertere, men referere i lokalavisen. Utgifter til Gjengangeren var på kr. 846,-/pr. gang. Utgjør rundt kr. 7500,- pr./år.

To forslag til kom i denne forbindelsen: 2.) Avertere ved hver sesongstart. 3.) Avertere i forbindelse med kjente foredragsholdere.

Innsendt forslag 1.) fikk ikke nok flertall. Forslag 2) fikk ikke nok flertall. Forslag 3) fikk over 2/3  flertall og derfor godkjent: HQ skal avertere i forbindelse med kjente foredragsholdere.

Saker fra Styret:

Styret ønsket å heve eksisterende årskontingent på kr. 200,- med kr. 50,- til kr. 250,-. Forslag fra medlemmene: Årskontingent på kr. 300,-. Forslag fra styret ikke godkjent. Forslag fra medlemmene ble godkjent og årskontingent økes med kr. 100 til kr. 300,-.

Styret ønsket å skjenke HQs bibliotek til Horten Bibliotek. Begrunnelse: Bøkene vil bli tilgjengelig for alle som ønsker å låne dem. På årsmøtet 2010 ble det vedtatt å redusere antall bøker til 50 stk. v/auksjon. HQ har en unik samling. Ved salg/auksjon vil bøkene ikke være tilgjengelig for medlemmene. H Bibl. vil gjerne overta, men selge bøker de allerede har. Forslaget ble vedtatt med tilleggsbestemmelse: Ønsker H Bibl. å selge bøker, skal bøkene først tilbys HQ og auksjoneres bort til medlemmene.

Valg: Styret har bestått av leder Hege Holtar, Kasserer Lill Helen Furdal, Anne Lise Hagen, varamedlem Bente Flaatten. Revisor Eva Øi; Alle på valg. Sekretær Liv W Andersen, styremedlemmene Nina Jønsrud og Anne Marie Enghaug, 1 år igjen.

Valgkomiteen har bestått av Carol Galleberg og Kathrine Holm. Deres innstilling ble godkjent.

Nytt styre 2011-2012 er nå: Ingen ny  leder (arbeidsstyre). Kasserer Lill Helen Furdal tok gjenvalg for 2 år, og styremedlem Anne Lise Hagen tok gjenvalg for 1 år. Sekretær Liv W Andersen, styremedlemmene Nina Jønsrud og Anne Marie Enghaug, 1 år igjen. Nytt styremedlem Karina Johansen, 1 år og ny revisor Hilde Ederklep, 1 år. Ny valgkomite: Hege Holtar og Bente Flaatten, som ikke ønsket gjenvalg og gikk ut av styret.

Før årsmøtet ble avsluttet ble det overrakt gaver til Hege Holtar og Bente Flaatten, og til avtroppende kurskomite bestående av Åse Gjessing, Nina Theodorsen og Randi Hegge som takk for vel utført jobb.

Hege Holtar Holdt en tale for lagets 15-årsjubileum, hvor etter jubileumskomiteen kunne ba medlemmene forsyne seg av den fremsatte maten. De hadde stått for et flott “smørgårdsbord” og serverte der til frukt, kaffe og te. Under måltidet gikk Hege Holtar gjennom kveldens program. Under “Ordet fritt” ble det meddelt at Hobbybutikken hadde tilbud på Bernina symaskiner, og der til hadde salg på quiltestoffer. Else Johansen informerte om at buss er bestilt for sommerturen som vil foregår 28. mai. Bussen er sponset av Quiltelaget for at flest mulig skal få nyte godt av vårt jubileumsår. Nå er det bare å melde seg på. Åse Gjessing informerte om at kurset “På steingrunn” er fult, men hun tar i mot påmelding til venteliste. Håndquiltekurset har ennå noen plasser igjen. Det ble også nevnt at hvis det viser seg interesse nok, vil det også bli satt i gang et nybegynnerkurs. Det oppfordres til medlemmer og deres bekjente som vil begynne med quilting eller friske opp gamle kunnskaper å melde seg på. Nina Theodorsen fortalte at man holder quiltetreff for den som vil i Ludvik Løvaasgt. lørdag den 5. mars fra kl. 11:00.

Marsipankake ble så servert av jubileumskomiteen. Den var bl.a. pyntet med HQs emblem, og det avtroppende styret ble fotografert bak kaken. Mens denne ble fortært, holdt Hege Holtar en spørrekonkurranse. Deltakerne fikk utdelt premier, og deretter var det “Vis og fortell”. Før møtet ble avsluttet med loddtrekning ble Hege Holtar igjen takket for sin jobb som leder og sin fine lederstil. Møtet ble avsluttet ca. kl. 21:30.

Referat 15.02.2011 Liv Wallin Andersen.

Borre Idrettshus v/Idrettsparken,Trimveien 9, Horten

Hostkurs

Vi har høstkurs en helg i oktober hvert år. Det er alltid to kurs å velge mellom. Offentliggjøring av kursene kommer på marsmøtet hvert år. Da fører vi det her på hjemmesiden også. Det blir påmelding på møtene i mars og april. Har du ikke anledning til å komme på disse, må du ta kontakt med kursansvarlig for å melde deg på. Ved påmelding får du kontonummer. Betaling for kurset er i begynnelsen av mai. Du er garantert plassen ved innbetaling av kursavgift. Er det ledig plasser på kurs, så tar vi påmelding inntil det er fullt. Selv om kurset du har lyst til å gå på er fulltegnet kan du sette deg på venteliste. Hvis noen melder avbud går plassen til den som står først på ventelisten. Er det ingen på venteliste må den som melder avbud betale for kurset.

Kommende aktiviteter

No upcoming events